Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

5 позачергова сесія відбулася

Дата: 18.03.2021 10:44
Кількість переглядів: 1567

Позачергова 5 сесія 8 скликання Оратівської селищної ради зрештою відбулася з третьої спроби 16.03.2021 року. До цього були розпорядження про скликання 3-го та 5-го березня 2021 року (вони оприлюднені на офіційному сайті), але 14 депутатів від «Української стратегії Гройсмана», «За майбутнє» та «Слуга народу» не зявлялися у повному складі. 

Першим «каменем спотикання», стало питання черговості сесії: селищний голова Галина Лошак настоювала на тому, що це продовження позачергової 5 сесії, а більшість депутатів на чолі з Кириленко Г.В. добивалася, щоб сесію відкривали заново, підтвердивши таким чином нелегітимність попередніх двох спроб зібратися, які змушені були відкладати через неявку більшості. Щоб розблокувати роботу та знайти компроміс в ситуації, що склалася, голова віддала розпорядження включити Гімн України, але наголосила, що продовжується робота 5  позачергової сесії селищної ради.

Не хотіли визнавати депутати від більшості і повноваження депутата Давидюк О.В., бо без їх «благословення» вона набула повноважень, вірніше без ручної голови селищної ТВК Саченко Н.М., яка захворіла після того, як її запросили для оголошення Постанови ТВК про визнання повноважень депутата наступного у списку партії ВО «Батьківщина» після складення повноважень депутатом Матвіяшин В.В., та вона відмовилася це робити, пояснюючи це тим, що є нова Постанова ЦВК, яка дає 30 днів для вивчення питання.

Зрештою, члени селищної ТВК самі зібралися в кількості 10 чоловік і, проконсультувавшись з обласною ТВК, прийняли необхідну Постанову. Це справа не нова, подібні постанови вже двічі приймалися з часу формування депутатського корпусу. Тільки коли для більшості була зручна кандидатура, вона приступала до голосування навіть без реєстрації, як у випадку з депутатом Галушкою О.І.

 Та такий розвиток подій явно не сподобався  «керманичу» від більшості Галині Кириленко, яка разом з депутатом Новодворським зажадала пояснень від голови. Такі пояснення надала член селищної ТВК  Антонюк Л.О., яка була в залі засідань і мала всі необхідні підтвердження легітимності винесення ними Постанови про визнання повноважень Давидюк Оксани Василівни.

Таким чином, і ця спроба Кириленко Г. звинуватити в незаконності дій не спрацювала. Але сценарій, спланований «керманичкою» більшості, продовжував працювати і кожен з його учасників старанно виконував свою роль, хоч інколи траплялись фальстарти, але не це головне.

Головне те, що «червоною лінією» у всьому, що відбувалось зі сторони більшості, це бажання довести всім, що нічого поганого не було в тому, що 3-го і 5-го березня були зірвані пленарні засідання. Ні в тому, що не були виділені кошти на транспортування електроенергії до ЦРЛ,  (винен головний лікар Садик М.І.), ні  в тому, що не прийнята Програма для фінансування закупівлі інсуліну та таблетованих цукрознижуючих препаратів, тут вже винна лікар і депутат Ярмола К.М., ні в тому що не отримують заробітну плату новостворені структурні підрозділи. Словом,  винні всі, крім тих, хто писав цей сценарій. Бо переважна більшість депутатів просто підкорюється своєму керівництву і намагається хоч якось пояснити свої дії «партійною дисципліною». По-людськи, їх просто шкода, що вони потрапили під такий вплив чи залежність від людей, які переслідують особисті меркантильні інтереси та керуються бажаннями помсти і зведення рахунків.

Прикриваючись фразою «Галина Василівна, не порушуйте чинне законодавство», щоб це гарно прозвучало в ефірі радіо та як доказ у судах, якими вони весь час погрожують селищному голові, депутат від більшості Новодворський вдавався до самих ганебних, як у поведінці депутата, так і просто чоловіка, принижень всіх тих, хто мав необережність ламати підготовлений сценарій та напрацювання керівництва більшості. Так, до керуючого справами виконавчого комітету селищної ради, людини, яка в свій час працювала головою райдержадміністрації, кричав: «закрий свого рота і сиди тихо», принижував редактора районного радіомовлення, секретаря ради. Важко навіть уявити, що керує цією людиною і звідки в неї стільки ненависті?

Головним же питанням, об яке не вперше «схрещують мечі» депутати селищної ради стало питання затвердження старост, які пропонуються селищним головою. Ні аргументи про те, що тут врахована думка більшості людей, ні те, що дані кандидати у старости мають досвід роботи, так необхідний в даний переломний момент, не вплинули на депутатів від більшості.

Тут ще потрібно зауважити, що коли цим депутатам вигідно, вони прикриваються гаслом «потрібно враховувати думку людей», але коли депутат селищної ради Прилуцький І.І. попросив їх врахувати думку жителів с. Заруддя та Гоноратка,  де запропоновану ними ж кандидатуру підтримали тільки 14 чоловік, зробили вигляд, що це їх не стосується. А та ж Кириленко Г. назвала збори громади в Зарудді « збіговиськом». Ось такі подвійні стандарти і такі ганебні методи маніпуляцій у цих людей, як вони себе називають «обранців народу».

Хочеться,  принагідно, нагадати зміст ст.8 Закону України « Про статус депутатів місцевих рад»: депутат повинен керуватись інтересами територіальної громади чи виборців свого виборчого округу. Ні одного, ні другого поки що не видно з боку більшості.

Зрештою, більшість питань порядку денного 5 позачергової сесії селищної ради були прийняті майже одноголосно, за що велика вдячність депутатам, бо питання були дійсно надзвичайно важливими і велика кількість людей чекала на прийняття  цих рішень.

В свою чергу, це підтверджує те, що селищний голова доносила до громади достовірну інформацію і всі ті істеричні виправдання головного лікаря Галушки О.І., бувшого голови Оратівської РДА Чугункіна були сплошною бутафорією.

Дуже хочеться, щоб в подальшому ми могли конструктивно працювати, забезпечувати життєдіяльність нашої громади, а не «чубитися» в сесійній залі, що перед людьми вже соромно.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь