Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чим керуватися Законом чи…?

Дата: 16.12.2020 17:26
Кількість переглядів: 369

У цьому заголовку поставлено три крапки. Бо дійсно, чим керуватися: Законом чи емоціями,  амбіціями чи особистими переконаннями – це питання риторичне та  важливе для кожного, а надто – для тих, хто наділений довірою людей  – депутатів ради. Особливо гостро воно стояло вчора перед  депутатами Оратівської селищної ради, адже вони мали вирішити 52 питання, що були внесені на розгляд пленарного засідання позачергової 2 сесії селищної ради 8 скликання. На щастя, більшістю, а саме 14 голосами, у деяких випадках  окремі питання набирали і більше, вдалося розглянути і прийняти рішення із  45 питань порядку денного. Сім питань, що стосувались освіти та культури, було перенесено на розгляд наступної сесії ради, яку заплановано провести до 25 грудня поточного року. Перенесені не тому, що були не готові, а тому що постійна комісія з гуманітарних питань на чолі із депутатом Дубінецькою М. В., їх без поважних на те причин не розглянула. Хоча,  проєкти рішень 2 сесії селищної ради були завчасно напрацьовані та оприлюднені 11-12 грудня на нашому офіційному вебсайті і всі депутати, в тому числі голови і члени постійних комісій, а також не депутати мали реальну можливість із ними ознайомитись, вивчити  і, у разі потреби, внести свої пропозиції, а постійні комісії – надати рекомендації та висновки. До речі, більшість постійних комісій так  і вчинила.

Серед питань порядку денного, що розглянуті і по них прийняті рішення – зміни до бюджету селищної територіальної громади на 2020 рік. Вони стосувались фінансового забезпечення діяльності ради та її виконавчих органів.

У зв’язку із змінами у адміністративно-територіальному устрої України, внесені зміни до офіційних бланків, печаток та штампів ради та її структурних підрозділів в частині належності громади до Вінницького району.

Прийнято рішення про реорганізацію окремо кожної  сільської ради району шляхом приєднання їх до Оратівської селищної ради. Питання надзвичайно важливе, воно встановлює правонаступництво селищної ради по відношенню до майна, прав та обов’язків реорганізованих рад. Окрім цього, надано повноваження Оратівському селищному голові  здійснювати повноваження  з управління справами цих рад. Таким чином, незважаючи на те, що сільські голови, секретарі сільських рад на даний час припинили свої повноваження, бюджетні заклади на території сільських територіальних громад будуть фінансуватися та повноцінно працювати.

Чотирнадцятьма голосами депутатів та селищного голови  була затверджена структура і штатна чисельність апарату ради та її виконавчих органів і знову ж таки, у разі неприйняття цього рішення, вже у наступному році не фінансувались би заклади освіти, культури, медицини, тощо. У структурі селищної ради утворили нові виконавчі органи: загальний відділ; відділи: земельних ресурсів; економіки та інвестиційної діяльності; ЖКГ, архітектури та містобудування; культури та туризму; соціального забезпечення та охорони здоров’я. У деяких відділах збільшили чисельність працюючих до необхідного, але знову ж таки все бралось по мінімуму.

На цій сесії вирішено ряд кадрових призначень. Зокрема: керуючою справами виконавчого комітету селищної ради призначено   Мельничук Надію Дмитрівну, за її кандидатуру проголосувало 14 депутатів та селищний голова. Заступниками селищного голови призначено: Токарчука Володимира Петровича, за нього проголосувало 13 депутатів та селищний голова; Сливку Сергія Анатолійовича, якого підтримали 22 депутати та селищний голова.

Більшістю від загального складу ради прийнятий Регламент селищної ради, який, по-суті, узаконює всю діяльність ради, її виконавчих органів, посадових осіб, тощо. Без цього документа закрити 2 сесію селищної ради не було можливості, а отже і продовжувати роботу ради у подальшому.

Рішенням ради на території Оратівської селищної ради утворено 24 старостинських округи, вони відповідають межам реорганізованих сільських рад, затверджено Положення про старосту. Вірогідніше, що вже на наступній сесії ради будуть призначені старости цих старостинських округів і вони будуть відповідати за вирішення всіх питань, що належать до їх компетенції, надаватимуть адміністративні послуги жителям сільських громад.

Депутати підтримали внесені на розгляд ради питання щодо плану підготовки регуляторних актів на наступний рік, розглянули заяви громадян із питань землекористування  та надання матеріальної допомоги.

Тепер щодо голосування. Більшість рішень приймалось 14 голосами, в тому числі підтримала всі питання також Оратівський селищний голова, 13 депутатів голосували проти або утримувались від прийняття всіх рішень ради.  А тепер уявіть, що  могло бути, якби  рішення не були прийняті. Наприклад, селищна рада, її виконавчі органи не мали б можливість здійснювати фінансові операції, не були б реорганізовані сільські ради, неможливо було б утворити нові структурні підрозділи, не створили б старостинських округів, не призначили би старост, тощо. Одним словом  – була б заблокована вся діяльність селищної ради, її виконавчих органів, реорганізованих сільських рад, а за цим стоїть уся територіальна громада – це понад 19 тис. її жителів. Чи потрібно це? Чи розуміли це депутати, чи читали вони взагалі проєкти рішень і чому так активно голосували проти або утримувались від цілком очевидних і необхідних, законних рішень. Оцінювати вам, шановні друзі.

Нижче подаємо списки тих, хто голосував «за», «проти» та «утримався» при прийнятті усіх важливих рішень ради від яких залежить перспективи розвитку нашої територіальної громади:

Голосували «за»:

Салій Анатолій Вікторович;

Ярмола Катерина Михайлівна

Виходзь Василь Петрович.

Немировська Олена Михайлівна

Салій Сергій Анатолійович

Мацюк Ярослав Володимирович

Ларіонова Леся Володимирівна

Матвіяшин Валентина Вікторівна

Шевчук Богдан Володимирович

Виходзь Юрій Петрович

Прилуцький Іван Іванович

Олійник Ольга Анатоліївна

Сливка Сергій Анатолійович

Лошак Галина Василівна

Голосували «проти»:

Кириленко Галина Володимирівна

Голосували «проти» або «утримався»:

Святецька Олена Василівна

Кириленко Віталій Олексійович

Новодворський Валерій Миколайович

Грох Віктор Петрович

Сербіна Тетяна Володимирівна

Сопонюк Петро Леонідович

Шевчук Сергій Олександрович

Запарнюк Тамара Володимирівна

Нечипорук Алла Станіславівна

Царук Світлана Олегівна

Драчук Володимир Іванович

Дубінецька Майя Василівна

 

До речі, списки депутатів – хто і як голосував за кожне із прийнятих рішень сесії  можна буде бачити на нашому сайті у розділі «Рішення селищної ради».

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь