Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Подальший план дій оговорили на нараді в селищній раді

Дата: 04.12.2020 14:43
Кількість переглядів: 443

Сьогодні, у приміщенні Оратівської дитячої музичної школи відбулась нарада із колишніми очільниками сільських територіальних громад, секретарями сільських рад, бухгалтерами органів місцевого самоврядування. Нагальність цієї наради була зумовлена врегулюванням окремих питань  щодо надання адміністративних послуг жителям громад, оформленням трудових відносин із  колишніми працівниками, що втратили свої повноваження відповідно до рішення 1 сесії Оратівської селищної ради 8 скликання від 27 листопада 2020 року, формуванням місцевого бюджету та відповідних програм на наступний рік, впорядкуванням документації сільських рад.

Із вступним словом до учасників наради звернувся заступник селищного голови Микола Янковий. Він подякував усім присутнім за роботу, що ними проводилась у сільських територіальних громадах, привітав із прийдешнім святом – Днем працівників органів місцевого самоврядування. Наголосив на тому, що працівникам апарату та виконавчих органів селищної ради буде необхідно провести дуже велику роботу пов’язану із формуванням селищних програм, бюджету, структури та штатної чисельності апарату селищної ради та її  структурних підрозділів. Наразі, ці документи готуються для попереднього розгляду в постійних комісіях з тим, щоб уже узгоджені документи винести на розгляд та затвердження сесії ради.

Із деякими питаннями щодо врегулювання трудових відносин із колишніми працівниками сільських рад ознайомив учасників наради начальник відділу організаційного та правового забезпечення селищної ради Петро Друзь. Було досягнуто домовленостей, що усі довідки жителям населених пунктів будуть видаватися безпосередньо на місцях. З цього приводу необхідно звертатись до бухгалтерів сільських рад, які ще певний час будуть працювати на свої робочих місцях і які мають право підпису.

Керуюча справами виконавчого апарату районної ради Надія Мельничук повідомили, що на цей час повноваження депутатів та голови районної ради припинені, але на перехідний період, апарат ради ще працюватиме. Привітала присутніх із прийдешнім професійним святом – Днем працівників органів місцевого самоврядування та висловила сподівання, що дуже багато із них працюватиме у новостворених старостатах.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Валентина Голдун розповіла присутнім про формування бюджету Оратівської селищної ради на 2021 рік, вирішення поточних фінансових питань.

Про впорядкування документів та їх здачу на постійне зберігання до архіву розповіла начальник архівного відділу райдержадміністрації Світлана Ходзіцька.

У ході робочої наради відбувся обмін думками, зокрема, щодо утворення у межах колишніх сільських рад старостинських округів, справедливого розподілу коштів на розвиток сільських населених пунктів, утримання закладів культури, освіти, благоустрою сіл, тощо.

Нарада пройшла у  конструктивному руслі.

І вже по завершенню наради у соціальних мережах з’явилась інформація, що Закон України 3651-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій» підписаний Президентом України В. О. Зеленським.  Цей довгоочікуваний органами місцевого самоврядування Закон, відкриває шлях щодо реорганізації сільських рад, встановлення правонаступництва ліквідованих сільських, районних рад новоутвореними радами нових територіальних громад за новим адміністративно-територіальним поділом України, врегульовує ще ряд важливих питань.


 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь