Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чергове та останнє засідання виконавчого комітету селищної ради

Дата: 29.10.2020 16:55
Кількість переглядів: 405

Востаннє, 29 жовтня 2020 року нинішній склад виконавчого комітету селищної ради зібрався на своє засідання аби вирішити ряд нагальних питань.

Найперше  розглянули питання щодо підсумків економічного і соціального розвитку селищної об’єднаної територіальної громади  за січень-вересень 2020 року. У прийнятому рішенні було зазначено, що упродовж звітного періоду вживалися заходи спрямовані на комплексний соціальний та економічний розвиток громади. Не зважаючи на карантинні заходи пов’язані із епідемічною хворобою Covid -19 в громаді здійснювались заходи щодо виконання бюджету, реалізації проєктів розвитку та програм, роботи комунальних закладів та установ.

У січні-вересні до селищного бюджету надійшло 35350,1 тис. грн, що на 3%, або на 1081,6  тис. грн менше, ніж це було в аналогічному періоді 2019 року. Зазначене зменшення відбулось внаслідок запровадження пільгового оподаткування для окремих категорій підприємницької діяльності у зв’язку із карантинними обмеженнями, зменшенням надходжень від окремих видів власних податків та зборів, відміною на державному рівні субвенції на розвиток інфраструктури населених пунктів ОТГ, неотримання субвенції на соціально-економічний розвиток громад.

У загальній структурі доходів селищного бюджету власні доходи та збори становлять 60%, або 20903,3 тис. грн.   

Упродовж звітного періоду із селищного бюджету Оратівської ОТГ проведено видатків на загальну суму 34089,6 тис. грн, в тому числі на освіту – 17136,3 тис. грн (50,3%), державне управління – 4046,1 тис. грн (11,8%), благоустрій населених пунктів 2462,2 тис. грн (7,2%), культуру – 1300,0 тис. грн (3,8%).

 За рахунок власних коштів та коштів із державного дорожнього фонду відремонтовано дорожнє покриття в смт Оратів: по вул. Героїв Майдану, до опорного навчального закладу – ЗОШ І-ІІІ;  ділянку дороги у межах с. Оратівка та  с. Прибережне. Всього було витрачено 3449 тис. грн, із них співфінансування із селищного бюджету склало 738 тис. грн.

На виконання селищної програми ремонту доріг комунальної власності упродовж звітного періоду використано 2208,4 тис. грн, в тому числі із бюджету розвитку спеціального фонду 1444,5тис. грн, та 763,9 із загального фондів селищного бюджету.

Упродовж квітня-вересня, в рамках участі селищної ради у Програмі Європейського Союзу «U-LEAD  з Європою», проводився капітальний ремонт приміщень ЦНАП селищної ради. Всього виконано робіт на 1069,0   тис. грн, в т. ч. профінансовано 634,5 тис. грн. – із селищного,  188,2 тис. грн – із обласного, 106,7 тис. грн – із сільських бюджетів, 70 тис. грн – це були кошти суб’єктів господарювання. Будівельна готовність об’єкту становить 98%.

Упродовж року вживались заходи спрямовані на поліпшення благоустрою населених пунктів ОТГ. На об’єктах благоустрою освоєно 2126,4 тис. грн, зокрема, кошти спрямовувались на виконання робіт із утримання та прибирання вулиць, тротуарів, парків, кладовищ, озеленення територій, тощо.

У вересні проведено капітальний ремонт центральної алеї парку культури і відпочинку в смт Оратів, вартість робіт склала 376,9 тис. грн.

Закуплено новий дитячий ігровий майданчик, який буде встановлений по вул. Б. Хмельницького в смт Оратів. Його вартість для селищного бюджету склала 130,0 тис. грн.

У вересні, у центрі селища облаштовано фотозону, її  вартість становила 79,0  тис. грн.

За кошти державного та селищного бюджетів упродовж першого півріччя здійснювались роботи по державній Програмі «Велике будівництво» на об’єкті – ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Оратів (початкова школа). Виконано ремонтних робіт на суму 1332,2 тис. грн, в тому числі використано  680,8 тис. грн із державного та 651,4 тис. грн – із селищного бюджетів.

У вересні  2020 року, за співфінансування із обласного і селищного бюджетів для потреб ОТГ закуплено новий шкільний автобус загальною вартістю 1851,8 тис. грн, внесок селищною бюджету становив  820,0 тис. грн.

На засіданні виконкому прийняті рішення щодо утворення комісії з питань захисту прав дитини та затверджені заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статті, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства.

На звернення жителів вулиці І. Франка та Солідарності смт Оратів будуть вжиті заходи щодо обмеження швидкісного режиму.

На засіданні виконкому також були розглянуті і по них прийняті рішення щодо звернень громадян із питань житлового будівництва, впорядкування адресного господарства.

По завершенню роботи увесь склад виконавчого комітету селищної ради 7 скликання, що був присутній  на цьому засіданні, сфотографувався на память.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь