Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ще декілька кроків до кращого життя

Дата: 27.10.2017 16:42
Кількість переглядів: 676

Часто доводиться чути: «А що дало об’єднання громад для жителів колишніх Рожичнянської та Угарівської сільських рад». Звичайно, що є багато скептиків, які не розуміють або не хочуть розуміти переваг добровільного об’єднання територіальних громад, воліють  не помічати зрушень на краще, що відбуваються у сільських населених пунктах громади. Такі зрушення відбулись і люди їх вже побачили на власні очі. Але це лише початок тієї великої роботи, що заплановано. 

На початку об’єднання ми спільно із сільськими радами напрацювали та затвердили план заходів аби зробити сільські населені пункти привабливішими та комфортнішими для проживання. Між суб’єктами добровільного об’єднання територіальних громад був укладений відповідний  Меморандум про співробітництво. Намагалися реально оцінити власні фінансові, матеріальні можливості аби виконати необхідне. А його виявилось занадто багато. Якщо селище Оратів мало більш-менш розвинуту інфраструктуру, то сільські населені пункти у цьому плані відставали. Тому депутати селищної ради попереднього скликання намагались виправити ці недоліки, а в послідуючому депутати нинішнього скликання затверджуючи основні коротко та середньо строкові програми робили акцент саме на розвитку сільської території громади. Таким чином був даний старт тим перетворенням, що тепер відбуваються у сільських старостинських округах. 

Ми маємо два таких округи. Вони в дечому схожі між собою, але в певній мірі мають якісь свої відмінності. Тому при розробці програм та проектів розвитку намагалися врахувати особливості кожної зокрема взятої території. 

Для  Рожичнянського старостинського округу найбільш актуальним питання було відновлення у с. Рожична дитячого дошкільного закладу. І хоча він офіційно існував, був відповідним чином зареєстрованим, проте  фактично не працював. Проблема була у приміщенні. І упродовж нинішнього  року цю проблему було вирішено. Офіційно,  із 1 вересня у згаданому населеному пункті, у колишньому приміщенні загальноосвітньої школи, яку було капітально відремонтовано за бюджетні кошти та кошти місцевого фермерського господарства «Ескіт», запрацювала група дошкільного навчального закладу. Із цією подією місцеві жителі пов’язують надії та сподівання на краще.   

Сільські дороги… У якому вони стані не приходиться говорити. Для с. Рожична та с. Оратівка це є проблема №1. Якщо  окремі вулиці с. Рожична мають тверде покриття то по вул. Гагаріна, або як її ще по-сільському називають Заруда такого не було. Мешканці цієї вулиці, зважаючи на те, що вона розташована у прибережній  місцевості у буквальному розумінні цього слова місили болото. Тепер  їх проблему, вирішено – капітально відремонтовано із укладанням твердого покриття, ділянку  дороги протяжністю майже 1 кілометр.        

На центральній вулиці села встановлено зовнішнє освітлення, у найкоротший термін воно буде введено вдію.                                                                                                                                                       

У селі Оратівка, що входить до Рожичнянського старостинського округу теж облаштовано вуличне освітлення, ведеться ремонт фельдшерсько-акушерського пункту. Також тут встановлений дитячий ігровий майданчик. 

Села Угарове, Березівка, Каленівка, входять до Угарівського старостинського округу. Депутати ще Угарівської сільської ради приймаючи у вересні 2016 року рішення про об’єднання із Оратівською селищною територіальною громадою по суті ставили єдине питання – капітального ремонту сільських доріг. У цьому році грунтова дорога по вулиці Молодіжна у с. Угарове отримала  тверде покриття, а ще  облаштовано зовнішнє освітлення по цій та вулиці Миру. 

Нещодавно жителі с. Угарове  святкувалось 50-ти річчя місцевого осередку культури. Жителі села із задоволенням проводять тут свій вільний час, заклад культури тут працює належно. Проте саме приміщення на жаль має не зовсім привабливий вигляд. Депутати селищної ради вирішили оновити цей заклад і тим самим пожвавити роботу. Зараз тут проводяться роботи по заміні накриття даху.   

Тепер про головне – фінансову частину цих робіт. Роботи проводились за рахунок селищного та державного бюджету. Завдяки державній підтримці об’єднаних територіальних громад та  фінансовій децентралізації такі роботи стали можливими. Держава передала нам фінансові можливості і разом із тим і відповідальність за стан речей безпосередньо у громадах. 

І про не менш важливе – про духовне. У селі Рожична  здійснюється капітальний ремонт приміщення церкви, а у  с. Оратівка розпочалось таке будівництво. Кошти на відродження церкви виділяє фермерське господарство «Ескіт» с. Рожична, збираються пожертвування вірян.

У селі Угарове за кошти ТОВ «Корвет» та пожертви вірян капітально ремонтується приміщення під храм.

Ось так поєднуючи матеріальне та духовне живе та розвивається Оратівська селищна об’єднана територіальна громада. 

Відкриття групи ДНЗ "Сонечко" в с. Рожична

Фото без опису

Капітальний ремонт вул. Гагаріна в с. Рожична

Фото без опису

Вуличне освітлення в с. Рожична

Фото без опису

Капітальний ремонт ФАПу в с. Оратівка

Фото без опису

Ігровий майданчик в с. Оратівка

Фото без опису

Дорога по вул. Молодіжна в с. Угарове

 

Фото без опису

Капітальний ремонт даху клубу в с. Угарове

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь