Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Задля покращення надання адмінпослуг

Дата: 10.08.2020 15:31
Кількість переглядів: 1079

Для цієї мети в Оратові створюємо Центр надання адміністративних послуг селищної ради (далі – ЦНАП). Завдяки участі селищної ради у Програмі Європейського Союзу  «U-LEAD  з Європою»  (далі – Програма), яка передбачає інституційну та фізичну підтримку об’єднаних громад у створенні  спроможних Центрів надання послуг, ми маємо реальну можливість безкоштовно отримати від цієї міжнародної Програми комп’ютерну та офісну техніку, відповідне програмне забезпечення, меблі, інше обладнання, вартість яких може становити біля 1 млн грн. Однак, є певна умова, вона одна і основна: до  31 серпня 2020 року необхідно завершити капітальний ремонт приміщень, що відводяться для розміщення ЦНАП та збудувати пандус до будівлі. Упродовж квітня-травня поточного року ми провели першу чергу ремонтних робіт у приміщеннях. Всього було освоєно 550,9 тис. грн. Із 04 серпня 2020 року підрядники приступили до другої черги, уже  завершальної. Підписаний із будівельниками договір передбачає освоєння ще 350 тис. грн. На тепер у приміщеннях продовжується ремонт. Дуже сподіваємось, що увесь комплекс ремонтних робіт, до цієї дати буде завершений і ми зможемо продемонструвати спроможність виконати всі взяті на себе зобов’язання та готовність  надавати високоякісні, вчасні послуги.

Тепер щодо будівництва пандусу до будівлі де буде розміщуватись ЦНАП. Він має  відповідати сучасним вимогам та встановленим будівельним нормам і забезпечувати доступність до будівель людям з інвалідністю та іншим маломобільним групам.  Наш донор – Програма Європейського Союзу «U-LEAD  з Європою» на цьому наголошує особливо і приділяє цьому посилену увагу. Вартість його будівництва  становить 105 тис грн. Із власного бюджету ми не маємо права фінансувати спорудження пандусу до будівлі яка не належить до комунальної власності Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади. Це буде розцінюватись як не цільове використання бюджетних коштів. Зі своєї сторони Оратівська районна рада, яка є розпорядником цієї будівлі  немає фінансових можливостей для виконання таких робіт і разом із тим відмовила нам у переданні її до селищної комунальної власності. Саме тому, 31 липня 2020року на засіданні виконавчого комітету був прийнятий відкритий лист до Оратівської районної ради з пропозицією передати нам у селищну комунальну власність будівлі по вул. Героїв Майдану 78, 82, 90. Це дало б можливість більш ефективно використовувати всю наявну комунальну власність, фінансувати із власного бюджету  ремонтні роботи та утримання їх у належному стані.

Наразі, щоб вийти з цієї ситуації ми намагаємось залучити кошти наших партнерів – агроформувань району. Питання вирішується поки, що складно. Попередньо, в телефонному режимі ми спілкувались із керівниками та розіслали клопотання до провідних сільськогосподарських підприємств району – АКПП «Золота нива» с. Балабанівка, ПрАТ «Агрофорт» с. В. Ростівка,  «ОратівЛатІнвест», АФ «Хлібороб» с. Сабарівка, ФГ «Надія МВ» с. Заруддя, ФГ «Калина» с. Чернявка, ППСП   «Агрошляхбуд» смт Оратів, ФГ «Салій» смт Оратів, ТОВ «Нове життя» с. Стрижаків, ТОВ «Світанок» с. Синарна, ТОВ «Агрофірма «Корвет» с. Угарове, ТОВ «Скоморошківське» с. Скоморошки, СВК «Маяк» с. Медівка, ФГ «Агро Сан» с. Лопатинка, ПСП «Авангард» с. Осична про участь у співфінансуванні зазначених робіт. Станом на 07 серпня 2020 року перерахували кошти ППСП   «Агрошляхбуд» смт Оратів, ТОВ «Агрофірма «Корвет» с. Угарове, ПСП «Авангард» с. Осична,  ТОВ «Скоморошківське»  с. Скоморошки, СВК «Маяк» с. Медівка, ФГ «Агроват».  Щиро вдячні керівникам зазначених підприємств і разом із тим звертаємось із проханням до решти керівників долучитись до дуже важливої справи – створення  сучасного, спроможного Центру надання адміністративних послуг у селищі Оратів. Він працюватиме для людей, для усієї великої і дружної Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади.

Згуртована громада – разом краще…            

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь