Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІДКРИТИЙ  ЛИСТ ДО ОРАТІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

Дата: 07.08.2020 13:50
Кількість переглядів: 1968

Фото без опису

Фото без опису

УКРАЇНА

ОРАТІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ОРАТІВСЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Паркова, 14, смт Оратів Оратівського району Вінницької області, 22600,

тел./факс (04330)  2-12-64,  Е-mail: orativsr@ukr.net  Код ЄДРПОУ 04327985

 

31.07. 2020 р.   №    718/02-21

                                                                                                                                                                     Оратівській районній  раді

    ВІДКРИТИЙ  ЛИСТ

 

        Оратівською селищною радою 31.03.2020 року укладено Угоду про подальше партнерство з Програмою «U-LEAD  з Європою» (далі – Угода) у частині модернізації Центру надання адміністративних послуг, який в подальшій своїй діяльності надаватиме ширший спектр адміністративних послуг у форматі «єдиного вікна» без черг та візитів до кабінетів чиновників.

Відповідно до Угоди сторони офіційно підтверджують наміри реалізації  Технічного завдання 4 Раунду  Програми.  Серед обов’язків та повноважень сторін Угоди визначальною умовою для поставок  Проектом матеріальних цінностей, а саме: меблів, комп’ютерної техніки, електронної системи керування чергою є забезпечення належного приміщення для ЦНАП. Окрім того, Оратівська селищна рада зобов’язується, відповідно до Угоди, забезпечувати додаткові заходи з належного облаштування прибудинкової території  ЦНАП, її благоустрою або інших окремих заходів з облаштування за рахунок власних коштів у період до закінчення модернізації ЦНАП або в інший визначений сторонами термін. Також в Угоді зазначається, що всі ремонтні заходи мають бути завершені до 31.08.2020 року.

         Оратівська селищна рада неодноразово зверталась до Оратівської районної ради про передачу  адмінбудівлі № 2 по вул Героїв Майдану, 82  в смт Оратів, де розміщується ЦНАП,  до комунальної власності селищної ОТГ  та про  сприяння проведенню ремонтних робіт фасаду приміщення  цього будинку,  побудови пандусу і заходів із благоустрою прибудинкової території  з метою забезпечення безпеки відвідувачів ЦНАПу та виконання умов партнерів Програми «U-LEAD  з Європою».  

Крім того, для забезпечення  потреб громади, селищна рада з  питань  передачі у комунальну власність Оратівської селищної  об’єднаної територіальної  громади  зверталась і щодо будинків по вул. Героїв Майдану, 90 та 78.         

Оратівська районна рада своїм листом від 22.05.2020 року № 198 запевнила про можливість встановлення у червні 2020 року  пандусу  біля будинку по вул. Героїв Майдану, 82  за  сприянням депутата районної ради Сандула В. І.

         Оскільки, у червні пандус не встановлений, Оратівська селищна рада в черговий раз звернулась до районної ради з проханням  забезпечити  невідкладний розгляд районною радою питання про передачу приміщення адмінбудівлі № 2 до комунальної власності  селищної ОТГ та встановлення, не пізніше серпня поточного  року, пандусу біля цього приміщення.

Натомість, голова Оратівської районної ради Лошак  Г. В.  перетворила  відносини між селищною  та районною радою у цьому питанні у переписку   та своїм листом від 20.07.2020 року зазначає про   існування претензій до депутата Оратівської районної ради з боку селищної ради, яких в природі не існує.

 і про які ніхто не веде мову, окрім Лошак Г. В.  Питання сполягає виключно у передачі з районної комунальної власності  до комунальної власності селищної ради будівель.

Голова районної ради Лошак Г. В. повідомляє про те, що їм відомо про розроблену  Оратівською селищною радою  проєктно-кошторисну документацію, якою передбачено будівництво пандусу.  Хочемо зазначити, що це не перешкоджає депутату районної ради Сандулу В. І. збудувати пандус, як він обіцяв, а навпаки прискорює  процес його будівництва  та зменшує його витрати на виготовлення цієї документації.

Оратівська селищна рада не раз зазначала у своїх зверненнях до Оратівської районної ради та наполягає на  тому, що передача цих будівель  з районної комунальної власності  до селищної комунальної власності  буде сприяти  створенню сучасних умов надання адміністративних послуг населенню, збереженню у власності об’єднаної громади майна, яке будували та  створювали десятиліттями громада району.

До того ж, постановою Кабінету Міністрів України № 632 від 22.07.2020 року визначено, що  органи соціального захисту населення починаючи з 1 січня 2021 року не прийматимуть від осіб заяв з необхідними документами для призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям,  крім надісланих поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, Єдиний державний веб-портал електронних послуг). Лише посадова особа територіальної громади або ЦНАП, яка приймає заяву з необхідними документами, реєструє її та заповнює відповідні електронні форми з використанням інформаційних систем Мінсоцполітики і не пізніше ніж наступного робочого дня надсилає електронну справу органу соціального захисту населення засобами електронного зв’язку через інформаційні системи Мінсоцполітики з дотриманням вимог Законів України “Про електронні документи та електронний документообіг”, “Про електронні довірчі послуги”.  З 1 березня 2021 р. заяви з необхідними документами прийматимуться посадовими особами територіальної громади виключно з формуванням електронної справи.

     На підставі викладеного,  виконавчий комітет Оратівської селищної ради, просить Оратівську району раду, її голову Лошак Г. В., голову постійної комісії  з питань економічного розвитку і бюджету Кириленко Г. В., голову постійної комісії з питань регулювання комунальної власності, земельних ресурсів та благоустрою населених пунктів  Шевчука О.П.,  увесь депутатський корпус зайняти державницьку позицію, і  з метою благополуччя населення громади вжити всіх заходів у межах законодавства, яке ще діє,  з метою передачі у комунальну власність   селищної ради адмінбудівлі № 2 по вул Героїв Майдану, в смт Оратів, де розміщується ЦНАП а також інших будівель  до комунальної власності селищної ОТГ. 

 

 

За дорученням виконавчого комітету

Оратівської селищної ради

Оратівський селищний голова                                  Ігор БАРСЬКИЙ

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь