Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реформа децентралізації – зростання якості послуг та наближення їх до людей

Дата: 11.06.2020 09:51
Кількість переглядів: 384

10 червня голова райдержадміністрації Олег Чугункін спільно з Оратівським селищним головою Ігорем Барським відвідав територіальну громаду села Якимівка та зустрілись із депутатським корпусом, виконавчим комітетом сільської ради та активом села щодо  приєднання  громади до Оратівської об’єднаної територіальної громади.

   Олег Чугункін акцентував увагу учасників зібрання на процесі об’єднання громад, зазначивши, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 06 травня 2020 року № 512-р «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Вінницької області» відповідно до частини третьої статті 11 Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад”, доручення голови облдержадміністрації В.Скальського  видано розпорядження голови райдержадміністрації від 02 червня 2020 року № 91 «Про утворення районної робочої групи з питань об’єднання громад району» до складу якої увійшли начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники об’єднаної територіально громади, закладів охорони здоров’я району, яку очолюють голова райдержадміністрації Олег Чугункін та Оратівський селищний голова Ігор Барський, з метою проведення роз’яснювальної роботи в громадах району - Якимівська територіальна громада входить  до складу Оратівської об’єднаної територіальної громади згідно перспективного плану формування територій громад Вінницької області.

    В ході зустрічі з активом громади було роз’яснено зміни до законодавства щодо децентралізації, зміни щодо адміністративного устрою, питання охорони здоров’я та освіти, зміни Бюджетного і Податкового кодексів.

   Голова Оратівської селищної ради Ігор Барський  проінформував про життєдіяльність об’єднаної громади, яка було утворена у 2016 році. Повідомляючи про збільшення надходжень до бюджету, розповів про проведені заходи щодо поліпшення життя людей: відновлення роботи дитсадка у Рожичні, ремонт ФП у Оратівці, ремонт клубу в Угаровому, освітлення та ремонт сільських вулиць, відкриття міні-футбольного поля із штучним покриттям. Ігор Барський зазначив, що саме об’єднаним громадам надходить державна підтримка. Вирішення цих та інших питань вдалось досягти за рахунок децентралізації влади і реформам, що відбулись у бюджетній сфері.  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь