Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спецфонд «СтопВірус» надав допомогу медикам Оратівського району

Дата: 23.04.2020 13:50
Кількість переглядів: 302

22 квітня медики Оратівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, Оратівського відділення екстреної медичної допомоги, Оратівської  центральної районної лікарні, отримали допомогу від Вінницького благодійного спецфонду «СтопВірус». Зокрема установи отримали засоби для дезінфекції, захисні костюми, щитки для обличчя, 2000 медичних масок, високі бахіли, комплекти постільної білизни  та респіратори третього рівня захисту.

Медичні засоби лікарям передали координатори спецфонду «СтопВірус» Ігор Барський та Олександр Шевчук.

  • В умовах карантину та непростої економічної ситуації потрібно

вживати усіх необхідних заходів, аби допомогти людям протистояти поширенню коронавірусу на Вінниччині. В Оратові вже троє хворих, тому маємо бути активними, - наголошує Олександр Шевчук.

         Нині в Оратові є двоє пацієнтів, у яких підтвердили COVID-19. Вони перебувають на амбулаторному лікуванні в домашніх умовах. Третього хворого направили до Вінниці.

  • Коли зрозуміли, що медзаклади не забезпечені найнеобхіднішим,

почали діяти. Наразі намагаємося використовувати всі можливості, аби  підтримати медиків та жителів Оратова, - говорить Ігор Барський.

         Голова Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади, координатор спецфонду «СтопВірус» Ігор Барський розповів, що з місцевого бюджету виділили кошти на медзасоби для лікарень та захисні маски для малозабезпеченого населення.

  • До боротьби з коронавірусом долучаються усі відповідальні та

небайдужі громадяни. Ми не можемо закривати очі, коли в країні біда і наші люди потребують допомоги. Тому звертаємося до підприємців, фермерів та усіх небайдужих, - говорить Ігор Барський.

          Спецфонд «СтопВірус» створено за ініціативи  Володимира Гройсмана на базі благодійного фонду «Подільська громада». Його завданням є збір коштів на придбання необхідних матеріалів для боротьби з коронавірусом та надання допомоги населенню Вінницької області. Наразі до спецфонду долучилося чимало свідомих громадян, підприємців та волонтерів.

         Станом на 21 квітня, на рахунок спецфонду надійшло – 3 мільйони 639 тисяч 97 гривень, з яких вже витратили 2 мільйони 146 тисяч 708 гривень. Завдяки координаторам спецфонду, захисні маски, респіратори,  дезінфекційні засоби, захисні костюми, щитки для обличчя  та інше отримали медики міст Вінниці та Ладижина, а також Вінницького, Калинівського, Жмеринського,Чернівецького, Гайсинського, Томашпільського, Літинського, Муровано-Куриловецького, Хмільницького, Крижопільського, Барського, Іллінецького, Тульчинського, Піщанського, Козятинського, Немирівського, Шаргородського, Тиврівського, Ямпільського, Липовецького та Оратівського районів.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь