Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення селищного голови до жителів Оратівської ОТГ

Дата: 24.03.2020 08:46
Кількість переглядів: 459

Шановні жителі Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади!

Звертаюся до вас у зв’язку із запровадженням карантинних заходів через великий ризик можливого зараження на вірус COVID-19.  Здоров’я кожного із нас залежить від нас самих, від нашого свідомого ставлення до проблеми. Тому велике прохання до вас: одягайте маски і рукавички, дезінфікуйте руки і приміщення, пийте багато води. У разі необхідності виходу на вулицю – уникайте спілкування зі сторонніми, тримайте дистанцію 1,5-2м. Обов’язково користуйтеся антисептиками після дотиків руками до сторонніх предметів (поручнів, ручок дверей, пандусів тощо). Без зайвої потреби не виходьте із своїх осель, категорично обмежте «дружні візити» та відвідування адміністративно-соціальних установ. Потрібно зауважити, що під час карантину на рівні закону не будуть застосовуватися штрафні санкції при утворенні заборгованості за комунальні послуги.

 Шановні жителі! З розумінням поставтеся до того, що припинили свою діяльність заклади торгівлі та громадського харчування, ринок. Працюють аптеки, продуктові магазини, пошта та АЗС, але не допускайте скупчення відвідувачів. Призупинено й залізничне, авіаційне сполучення та автобусні приміські, міжміські та міжобласні маршрутні перевезення.

Велику увагу приділяйте своїм дітям. Слідкуйте, щоб вони не гралися на майданчиках. Для них запроваджено дистанційне навчання. Із завданнями можна ознайомитись на офіційних веб-сайтах Оратівської селищної ради та ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Оратів у вставках «Дистанційна освіта». Із 17 березня стартувала трансляція курсів із підготовки до ЗНО під час карантину на ТК «РАДА» та YouTube-каналі МОН. Для батьків дошкільнят створено групи у соцмережах з метою проведення роз’яснювальної та пізнавальної роботи з дітьми.  

Будьте уважними до людей похилого віку. Допоможіть їм придбати продукти харчування чи ліки. Сприяйте тому, щоб пенсіонери, які є в зоні ризику, максимально перебували вдома.

Окремо хочу звернутися до прибулих із-за кордону. Дотримуйтеся правил самоізоляції, бережіть своє здоров’я і здоров’я оточуючих.

На території громади посилений контроль з боку правоохоронних органів з метою запобігання масового захворювання людей у період поширення коронавірусної інфекції. Порушників карантинних заходів попереджую про адміністративну відповідальність.

 Застерігаю, не розповсюджувати фейкової інформації, не навіювати паніки, бо це найгірше, що може бути в умовах карантину. Панікуючи, люди не здатні приймати вірні рішення. Тому дуже важливо будь-яку інформацію, яку ви отримуєте, чуєте, читаєте, переглядаєте – перевіряйте. Інформація повинна бути підтверджена фактами, документами, опублікована на офіційних сайтах державних структур та установ, якщо це стосується певних рішень, вказівок, заборон тощо. Усі статистичні дані щодо захворюваності та загалом ситуації з коронавірусом в Україні також дізнавайтесь з офіційних джерел.

За щонайменшої підозри появи симптомів - консультуйтесь зі своїм сімейним лікарем, а також можете звернутись  на “гарячу лінію “ за номером телефону 103.

         Основні симптоми коронавірусу: підвищення температури до 38-39°С і вище, ускладнене дихання та сухий кашель. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, у інших може перерости у пневмонію. При перших симптомах - не займайтеся самолікуванням.

Ніхто з нас раніше у своєму житті не стикався з пандемією. На сьогодні нам усім вкрай потрібно зберігати спокій та здоровий глузд, вживати рекомендованих необхідних заходів дезінфекції та ізоляції! Це саме ті способи, аби не нашкодити собі й іншим,  це гарантує збереження здоров’я і життя усіх.

 

 Ігор Барський, Оратівський селищний голова

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь