Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розвага   «Весну зустрічаємо»

Дата: 24.02.2020 15:58
Кількість переглядів: 491

15 лютого відзначаємо древнє національне свято, що символізує зустріч зими та весни, яке також поєднується із величною християнською церковною подією – Стрітенням Господнім. З цієї нагоди 20 лютого в закладі дошкільної освіти  «Сонечко» пройшла розвага  «Весну зустрічаємо», якою завершився цикл зимових свят у закладі.

В невимушеній легкій, доступній і майже казковій формі вихователь Гега Т.В. та музичний керівник Камінська О.В. розширили знання дітей про українське народне свято, розкриваючи дітям низку таємниць.

До діточок завітала господарка Зима, яка пригадала з ними зимові пісні та розваги. Потім діти закличкою покликали весну: «Благослови, мати, Весну закликати, Весну закликати – Зиму проводжати!».

Юні актори ІІ молодшої групи «Бджілки» співали пісні, виконували таночки, водили хороводи. Після веселих пісень та ігор Зима показала, що вже втратила свою силу і дала дорогу весні. Під ніжну весняну музику на свято завітала Весна, яка запросила малюків на весняний хоровод.

Ведуча згадала ще один звичай на Стрітення – коли всі люди йшли до церкви та святили свічку. Цю свічку називали «стрітенською» і зберігали цілий рік. А ще на Україні з давніх-давен, готуючись зустрічати весну, випікали з тіста жайворонків і роздавали їх дітям, щоб росли здоровими і щасливими. Тож і в садочку діти отримали смачних «жайворонків» та попросили їх принести  на крилах чарівну весну. А приготували смаколики для дітей турботливі матусі Печенюк Н.О. і Дашевська Г.О.

Так, у дружньому колі всі вихованці дитячого закладу  із задоволенням провели Зимоньку та з гарним настроєм зустріли Весну-красну. А на завершення розваги всі малюки затанцювали веселий таночок.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь