Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

U-LEAD передбачає підтримку децентралізації в Україні на період до 2023 року

Дата: 19.02.2020 09:13
Кількість переглядів: 168

День відкритих дверей для громад відбувся днями у Вінницькому регіональному офісі Програми«U-LEAD з Європою» – це перша у 2020 році зустріч керівників  ОТГ області.

Представники Програми влаштували День відкритих дверей щоб презентувати оновлену команду регіонального підрозділу U-LEAD, здобутки ОТГ Вінниччини, які відбулись завдяки підтримці  Програми «U-LEAD  з Європою», а також  обговорити  плани  співпраці у 2020 році.

На День відкритих дверей у Вінницю  завітали заступниця директора Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ Александра Фелінгер та менеджерка Північного Хабу Програми Анна Буняк. Захід відвідав директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального економічного розвитку Вінницької ОДА Володимир Мережко, а також  представники Асоціацій органів місцевого самоврядування, партнерських організацій.

Александра Фелінгер наголосила, що Програма  «U-LEAD з Європою» продовжить підтримку  реформи з децентралізації в Україні у співпраці із українським Урядом.

«За ці три роки в громадах відбулося багато змін, багато зроблено, і на прикладі Вінниччини також. Зазвичай,  донорські проєкти, що працюють протягом трьох років, завершуються, але ми сьогодні тут, із вами.Ми всі розуміємо, що реформа  місцевого самоврядування не закінчується лише на тому етапі, коли все вирішено із територіальними питаннями. Саме зараз починається справжня важка робота. Це нова відповідальність, нові зобовязання, нові фінанси. З’явились нові обличчя і в офісах Програми U-LEAD, дещо зміниться «фокус» нашої роботи, але незмінним залишиться наше бажання допомогти  вам  стати процвітаючими громадами та процвітаючою країною в цілому», – зазначила у своєму виступі Александра Фелінгер.

Вона розповіла про формат співпраці Програми на локальному рівні та повідомила, що U-LEAD передбачає підтримку децентралізації в Україні на період до 2023 року.

Під час зустрічі керівник Вінницького регіонального офісу U-LEAD Віталій Швець представив оновлену команду підрозділу Програми у Вінницькій області.  Це – радниця з децентралізації та місцевого самоврядування Людмила Гурба, радниця з муніципальних фінансів та управління Інна Святна, молодший спеціаліст з адміністративних питань Сергій Сідлецький. Він ознайомив учасників із результатами діяльності Програми  «U-LEAD з Європою» у Вінницькому регіоні за період 2016-2019 рр.

«Завдяки підтримці Програми «U-LEAD з Європою» об’єднані територіальні громади Вінниччини нарощують потенціал компетенцій органів місцевого самоврядування. В області проведено близько 1200  заходів за участі майже 5000 представників громад. Це – навчальні семінари і тренінги, консультаційні виїзні зустрічі та інформаційні сесії за участі  працівників виконавчих органів громад. За сприяння Програми,  ОТГ Вінницької області  відвідали Австрію, Польщу, Німеччину, Канаду та регіони України з метою обміну досвідом  з розбудови територій. Вінницький регіональний офіс U-LEAD продовжуватиме допомагати представникам громад, а серед них вже є чимало новостворених ОТГ,  підвищувати  обізнаність за напрямками господарювання та допомагати  рухатись до успіху  реформи децентралізації на місцях», – підкреслив Віталій Швець.

День відкритих дверей проходив у форматі відкритого спілкування, обміну думками та ідеями. Тож головними учасниками зібрання виступили керівники ОТГ  області, які презентували  досягнення своїх громад. Значна частина успіхів  - це результат плідної співпраці із фахівцями команди U-LEAD. Про це розповіли голова Іванівської сільської ОТГ Михайло Кулик, секретар Дашівської селищної радиСвітлана Войченко,керуючий справами виконкому Якушинецької сільської ради Олександр Качан, голова Краснопільської сільської ОТГ Катерина Романенко, голова Асоціації освітян ОТГ Вінниччини Анатолій Пасічник та заступник  Немирівського міського голови Олександр Хіхлач.

«Співпраця з Програмою «U-LEAD з Європою» розпочалась у 2016 році,  з початку створення Дашівської ОТГ. Громада високо оцінює Стратегію розвитку нашої громади, яка була розроблена за допомогою фахівців Програми і  вже виконана на 80%.  Документ спрямований на економічний розвиток, і  нам вдалося  залучити інвестора. На території Дашівської ОТГ збудовано сонячну електростанцію, а це нові робочі місця та надходження до бюджету.  За сприяння U-LEAD  ми  стали учасниками проєкту зі  створення власного ЦНАП, взяли участь у навчанні щодо підвищення рівня прозорості місцевого бюджету та вже запровадили бюджет участі, впроваджуємо сучасні підходи поводження з ТПВ. Підтримка Програми потужна, ми вдячні за допомогу кваліфікованим експертам та сподіваємось на продовження  співпраці», -  зазначила під час виступу Світлана Войченко.

На завершення зустрічі, для представників громад працівники Вінницького регіонального офісу Програми Людмила Гурба та Інна Святнапровели інтерактивну дискусію «20 завдань на 2020». Обговорення відбулось у форматі динамічної роботи в групах, під час якого учасники  напрацювали  перелік тем та інструментів, якими зможуть скористатися як ОТГ у своїй роботі, так і Вінницький регіональний офіс U-LEAD у плануванні своєї діяльності.

Нагадаємо, Програма «U-LEAD з Європою:розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку» спільно фінансується країнами  ЄС та п’ятьма його країнами-членами – Німеччиною, Данією, Швецією, Естонією та Польщею, з метою підтримки України на шляху до більш демократичного, стабільного та процвітаючого майбутнього.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь