Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тиждень української мови в дитячому садку

Дата: 18.02.2020 16:45
Кількість переглядів: 4349

Цікаво і змістовно у ЗДО «Сонечко» пройшов тиждень української мови. Метапоказати дітям красу і багатство рідної мови, сприяти розширенню словникового запасу, розвитку творчих здібностей; розвивати почуття національної гідності; виховувати любов до народної мудрості, рідного слова.

Упродовж тижня вихователями закладу були організовані та проведені тематичні дні: «Наша рідна мова», «Народні перлини для маленької дитини», «Українська народна казка», «Поети, які прославили Оратівщину».  

Педагоги підготували для своїх вихованців цікаві заняття,  пізнавальний матеріал: вчили вірші, загадували загадки, промовляли скоромовки, прислів'я, приказки про рідну мову, грали в різноманітні мовні ігри, брали участь в хороводах.

Музичний керівник Камінська О.В. з вихованцями груп (середньої «Калинка» та старшої «Веселка») підготувала, а вихователь  Кириленко Л.Ю. провела чудове свято «Прекрасна  мова соловїна».

Головним завданням свята було донести до дітей, що мова – це Божий дар, а мовлення – скарб, без якого не може існувати  народ.  Розпочалось дійство легендою про те, як нашим пращурам дістався неоціненний дар – українська мова.

Любов до рідної мови діти висловили у своїх виступах, де щиро декламували вірші, співали пісні, танцювали таночки, грались в народні ігри, пригадували прислів’я, тощо.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь