Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Година історичної пам'яті

Дата: 30.01.2020 15:26
Кількість переглядів: 182

         29 січня 2020 року, з метою виховання у молоді патріотизму, поваги до історичного минулого українського народу, вшанування пам'яті полеглих за незалежність Батьківщини та у зв'язку з 102-річницею бою під Крутами у публічній бібліотеці Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади для учнів 10-го класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів смт Оратів Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади було проведено годину історичної пам’яті «Крути: найбільше важить слово правди» та  організовано книжкову виставку «Лицарський подвиг юних українців», участь у якій взяли  заступник голови райдержадміністрації Людмила Волощук та заступник Оратівського селищного голови Галина Колонюк. 

   Відкриваючи тематичний захід працівники  бібліотеки  розповіли і показали на мультимедійному обладнанні презентацію про героїчні історичні події 1918 року. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання звитягу та безстрашність героїв Крут та усіх тих, хто впродовж століть віддавав своє життя за незалежність України, за наше майбутнє.

      Бій під Крутами був лише однією невеличкою віхою в українських визвольних змаганнях. Невеличкою, але значною за своїми наслідками. І, усвідомивши цей факт, нащадки зобов’язані зберегти у собі той вічний вогонь, ту непереможну любов до Батьківщини, яку мали вони, юнкери і гімназисти. Молоді хлопці, перед якими лежало неораним ціле поле життя, без жалю поклали його на вівтар служіння Україні.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь