Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«…В нашому роді, в нашім народі Доля і хустка – тернові завжди»

Дата: 05.12.2019 14:31
Кількість переглядів: 648

7 грудня відзначатиметься Всесвітній День української хустки.                                                    Люди споконвіків шанували та цінували хустку, наділяли її магічними властивостями, використовували в обрядах, у побуті, для радісних та сумних подій. Хустка вважалася особливим сакральним предметом та реліквією, яку передавали з покоління в покоління.

Її використовували, коли народжувалася дитина, а потім на хрестинах. Матері обов’язково перев’язували хустками синів, коли проводжали в армію. Адже вірили, що вона берегтиме від усіх негараздів. На сватання дівчата виносили судженим хустки на знак згоди. Це означало, що дівчина виходить заміж по любові.

З нагоди Всесвітнього Дня української хустки в Україні запустили новий яскравий флешмоб «Зроби фото з хусткою», тисячі українок вже фотографуються у яскравих хустках і долучаються до акції в мережі, публікуючи свої світлини з хештегом #УкраїнськаХустка.

Працівниці Оратівської селищної ради також долучилися до флешмобу.

Шановні оратівчанки! Давайте прикрасимо свій повсякденний або святковий образ українською хусткою. Бабусина зі скрині, нова та стильна з бутика, куплена випадково, але така улюблена - хустка завжди додає образам жіночності, оригінальності, змісту та впевненості у своїй красі.

Запрошуємо всіх охочих прийти 7 грудня  зі своїми хустками на центральну площу селища де будуть проходити урочистості з нагоди святкування 40-річчя району та приєднатися до флешмобу «Зроби фото з хусткою». Сподіваємося що Всесвітній день української хустки збере таку ж кількість прихильників, як і День вишиванки.

Відроджуймо, поважаймо, пропагуймо наші українські традиції - це генетичні скарби нашого народу, це наше минуле і наше майбутнє. Бережімо їх і поважаймо.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь