Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«U-LEAD з Європою» в Оратові

Дата: 05.09.2019 11:37
Кількість переглядів: 248

 «U-LEAD з Європою», так називається міжнародна Програма, що фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Зазначена Програма спрямована на підтримку реформи децентралізації, а одним із символів цієї реформи  є Центри надання адміністративних послуг  (ЦНАП).  Програма спрямована на покращення якості надання адміністративних послуг для населення в об’єднаних територіальних громадах.

Учора, 04 вересня 2019 року, регіональний представник цієї Програми у Вінницькій області  Марина Дзендзель разом із радником із муніципальних послуг Вінницького центру розвитку місцевого самоврядування Віталієм Швецем із робочою поїздкою відвідали Оратівську селищну об’єднану територіальну громаду. Мета цієї поїздки – визначити спроможність нашої громади у створенні власного ЦНАПу та надати необхідну інституційну та матеріальну допомогу. Доречно буде зазначити, що наша громада вже двічі подавала свої заявки до Програми – вперше це було в період другої  фази, а саме у 2018 році. Тоді нашу громаду не було відібрано для участі у цій Програмі. У цьому році ми знову подали заявку і на цей раз вже  є її учасником – четвертої фази.

Що ми можемо отримати від Програми? Багато! Перше: навчання відібраного персоналу працювати професійно, результативно, своєчасно, відкрито й  прозоро надавати адміністративні послуги населенню. Друге: отримати обладнання, меблі, комп’ютерну техніку та  ліцензоване програмне забезпечення.

Що маємо зробити ми? Теж немало! Перше: Розробити концепцію ЦНАПу. Друге: Підібрати і відремонтувати приміщення, облаштувати безбар’єрне середовище, забезпечити доступність і зручність для персоналу та відвідувачів, людей із з інвалідністю, літніх людей, відвідувачів із малими дітьми.  Третє: забезпечити відкритий простір, тобто має бути некабінетна система обслуговування відвідувачів.

У ході робочої зустрічі та наради представники Програми та Центру розвитку місцевого самоврядування разом із представниками громади, районної державної адміністрації та районної ради узгодили й  визначили основні напрямки – дорожню карту, яка має забезпечити нові, комфортні, сучасні, доступні умови надання адміністративних послуг у Оратівській селищній об’єднаній громаді. Цей проект уже розпочався, він має відбутись на базі існуючого Центру надання адміністративних послуг Оратівської райдержадміністрації із долученням додаткових приміщень, і буде завершений упродовж першого півріччя наступного року шляхом ліквідації ЦНАПу райдержадміністрації  та утворення одного Центру надання адміністративних послуг – Оратівської селищної об’єднаної  територіальної громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь