Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Оратівці демонтували пам’ятник

Дата: 10.07.2019 15:12
Кількість переглядів: 301

Сьогодні, демонтували пам’ятник загиблим воїнам у Другій світовій війні, що був пошкоджений буревієм  27 червня.  Обстеживши пам’ятник, скульптори Володимир та Андрій Оврахи  дійшли висновку, що він підлягає реставрації і здійснити її безпосередньо на місці неможливо. Тому, з допомогою місцевих жителів він був демонтований. Разом із  пам’ятником, із двох обелісків були демонтовані таблички з іменами воїнів, що загинули під час визволення села та воїнів-односельчан, що загинули під час війни 1939-1945 років.  Демонтований пам’ятник та таблички  відправлено до майстерні скульпторів у м. Вінниця, де вони будуть оновлені. Роботи триватимуть від 2 до 3 місяців. Орієнтовно, у жовтні все стане на свої, але вже капітально відремонтовані місця. Скульпторами запропонований проект реконструкції меморіального комплексу загиблим воїнам у роки Другої світової війни. Вартість усіх відновлювальних робіт ще точно не обрахована, але це буде у межах або й трохи більше 0,5 млн. грн.

Оратівською селищною радою оголошено збір пожертв від юридичних і фізичних осіб на відновлення пам’ятника. Нами вже відправлено листи фермерським господарствам  «Ескіт», «Династія», «Світанок», господарським товариствам «Корвет», «Серволюкс», приватним підприємцям-власникам торгових точок, орендарям водних об’єктів із закликом спільними зусиллями відновити пошкоджені пам’ятні знаки й тим самим вшанувати пам’яють про воїнів, що загинули у Другій світовій війні. Приємно, що першими на цей заклик відгукнулись: Петро Виходзь – голова фермерського господарства «Ескіт», який надав кран для демонтажу пам’ятника та автомашину для його транспортування до м. Вінниця; Констянтин Молошний – директор ТОВ «Корвет»,  який  виділив кошти на закупівлю найнеобхідніших матеріалів для початку робіт. Чекаємо, що й інші будуть небайдужими. Тож закликаємо жителів громади, суб’єктів господарювання, ВСІХ кандидатів у Народні депутати України по 18 виборчому округу долучитись до цієї важливої та благородної справи.

Для всіх кому небайдужа наша історія, пам’ять про Герої-Переможців,  для всіх хто дбає про наше майбутнє надаємо розрахунковий рахунок куди можна перерахувати кошти на відновлення пам’ятника:  Громадська організації «Фонд розвитку територіальної громади смт Оратів».  Розрахунковий рахунок: 260043743614 в ТВБВ №10000/0126 Вінницької філії АТ «Ощадбанк», МФО банку 302076, ЄДРПОУ 36040509.

У призначенні платежу слід вказати: «На відновлення пам’ятника в с. Оратівка».

Перераховані вами кошти будуть використані виключно за призначенням і про це ми  офіційно прозвітуємо перед громадськістю.

Дякуємо за допомогу та розуміння.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь