Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вітали ювілярку!

Дата: 19.06.2019 15:12
Кількість переглядів: 693

 

16 червня відзначила свою ювілейну дату – 70-річчя від дня народження колишній керівник  народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу, учасниця колективу «Калинове гроно» Гейчик Марія Давидівна, мешканка села Рожична Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади.  

Душа і серце цієї жінки складаються з пісні, піснею вона живе, піснею й дихає. Гейчик Марія Давидівна, збирач фольклору, саме вона  ще тоді у далекому 1979 році у с.Рожична  зібрала та створила  фольклорний колектив «Калинове гроно». По праву учасники народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу «Калинове гроно», Рожичнянського сільського будинку культури, вважаються хранителями народних звичаїв та обрядів свого рідного села. У 2019 році колективу виповнюється 40 років від дня його заснування. Кожний виступ колективу пронизаний старовиною від  діда-прадіда та несе  до сучасного жителя історію  рідного краю, його обрядовість, звичаї, автентичність та цінність тієї старовинної та неповторної народної пісні, виховує у підростаючому поколінні патріотизм та любов до рідної землі.     

 Слід відзначити і обрядові дійства записані та відтворені на сцені завдяки Марії Давидівні, а саме один з неповторних і на даний час до 2019 року в Оратівському районі ніким не відновлений обряд «Обмолот батьківського весільного  вінця», за  показ якого на фестивалі Гната Танцюри у селі Зятківці колектив отримав Гран-прі фестивалю.

 Багато інших великодніх, весняних та обжинкових обрядових дійств було записано та відтворено Марією Давидівною.

У своєму житі Марії Давидівні довелось багато поміняти професій, але вона залишалась  вірною пісні та своєму колективу «Калинове гроно».

         З нагоди цієї урочистої дати ювілярку з подарунками та квітами прийшли привітати селищний голова І.І.Барський, спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Оратівської селищної ради Т.П.Антонець, голова райкому профспілки працівників культури Т.В.Ліванська, сільський староста Н.Б.Багінська, учасники колективу « Калинове гроно», рідні та  друзі.

 Усі присутні зичили Марії Давидівні міцного здоров’я, оптимізму, сімейного благополуччя, здійснення усіх мрій та ще довгих-довгих років життя.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь