Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виконуючі обов’язків старост прозвітували про свою роботу

Дата: 23.05.2019 11:29
Кількість переглядів: 536

У один день, але з інтервалом у декілька годин відбулися загальні збори (сходи) жителів с. Рожична  та с. Угарове. 17 травня  2019 року, а саме у цей день відбувся захід,  перед зазначеними громадами прозвітували про свою роботу виконуюча обов’язків старости Рожичнянського старостинського округу Надія Багінська та виконуючий обов’язків старости Угарівського старостинського округу Сергій Пазич.

Доречно буде зазначити, що 12 квітня поточного року відбулись загальні збори громадян смт Оратів та с. Прибережне, на яких Оратівський селищний голова Ігор Барський звітував про свою роботу, роботу ради, її виконавчих органів, реалізацію програмних документів, інвестиційних програм, тощо. Цей звіт був детально висвітлений на сторінках районної газети «Обрії Оратівщини», нашому офіційному сайті тому жителі Угарівського та Рожичнянського старостинського округів мали достатньо інформації про те чого вдалося досягти об’єднаній селищній територіальній громаді у минулому році.

Як і в попередні роки у роботі загальних зборів громад с. Рожична та с. Угарове взяв участь  селищний голова Ігор Барський, який багато в чому доповнив звіти Надії Багінської та Сергія Пазича та проінформував зібрання громад цих населених пунктів про плани селищної ради на наступний рік. Він запевнив присутніх, що на території сільських старостинських округів будуть продовжені започатковані заходи спрямовані на покращення умов проживання їх жителів. У цьому полягає основне завдання селищної ради та її виконавчих органів. Водночас, позитивно оцінивши існуючу практику допомоги сільгоспвиробників у розвиток населених пунктів, закликав їх збільшувати матеріальну, фінансову допомогу, створювати нові робочі  місця, підвищувати заробітну плату, допомагати в утриманні об’єктів культурної спадщини, спорту, дозвілля, тощо. Тільки завдяки такій роботі, державно-приватному партнерству можна досягти бажаного результату.

Про що говорили керівники старостинських округів?  Говорили про те чого вдалось досягти  і чого хоче громада, а конкретніше що саме необхідно зробити.

Зокрема, Надія Багінська акцентувала увагу присутніх на капітальному ремонті доріг у с. Рожична та с. Оратівка. Із селищного бюджету на це пішло 1719 тис. грн. Упродовж минулого року  капітально відремонтовано 1950 м. вуличного освітлення, вартість якого становила 296,4 тис. грн.  На території села функціонують заклади культури, дошкільної освіти, медицини. Їх фінансування здійснюється із селищного бюджету. Вживаються заходи щодо благоустрою, дотримання чистоти та порядку в населених пунктах старостинського округу.

Виконуючий обов’язків старости Угарівського старостинського округу Пазич С. В. доповів громаді про заходи, які здійснювались в плані соціального розвитку села, поліпшення дорожньої інфраструктури, благоустрою, тощо. Зокрема позитивно оцінює громада роботи по капітальному ремонту доріг, яких виконано на 470,3  тис. грн., ці роботи виконувались у с. Угарове та с. Каленівка. Відчули жителі села Угарове зручності від вуличного освітлення, яке відремонтоване у минулому році. Мультифункціональний майданчик, що збудований у с. Угарове дає можливість здійснювати роздільний збір сміття.

Водночас, на зібранні жителі сіл Рожична та Угарове  піднімали питання щодо опалення сільських клубів, ремонту доріг,  вуличних мереж освітлення, благоустрою, функціонування віддалених груп дошкільного закладу освіти (ясла-садок) «Сонечко», покращення медичного обслуговування, автобусного сполучення між населеними пунктами ОТГ. На ці питання дав ґрунтовні відповіді Оратівський селищний голова Ігор Барський.

Приємно відзначити, що сходи громадян у с. Рожична та с. Угарове пройшли організовано, конструктивно у діловій, приємній обстановці. Люди сповнені надій на покращення їх життя, для цього ми робимо все від нас залежне.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь