Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Воєнний стан: що потрібно знати кожному

Дата: 28.11.2018 10:50
Кількість переглядів: 337

З 28.11 в 10 областях України запроваджується режим воєнного стану - терміном на 30 днів. У переліку - Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Луганська, Донецька, Сумська, Харківська, Чернігівська, Вінницька області. Президент включив до Указу лише кілька заходів з 24, передбачених у законі. Більшість - стосуються Збройних Сил, Нацгвардії, СБУ та МВС. Зокрема підсилюються заходи із кібербезпеки, інформаційної безпеки, контррозвідувального, антитерористичного та контрдиверсійного режимів. В режим готовності приводиться протиповітряна оборона. Проводитимуться навчальні збори з резервістами оперативного резерву. Прикордонслужба посилить охорону державного кордону та адмінмежі з Кримом.

Під час дії воєнного стану НЕ ПЛАНУЄТЬСЯ конфіскація авто, іншої власності, примусової трудової повинності, поселення військових у квартирах українців. Розширення списку обмежень може бути ВИКЛЮЧНО за умов наступу Росії. Президент підкреслив - його принципова позиція зробити ВС мінімально помітним для цивільного населення. Петро Порошенко також заявив, що підстави для запровадження ВС більш, ніж серйозні - загроза захоплення Маріуполя та Бердянська і повномасштабний наступ Росії. На відміну від 2014-2015 рр. - тоді введення особливого режиму було неможливим - стан економіки не дозволяв заблокувати інвестиції і угоду з МВФ. Під загрозою зриву опинилися б і угода про асоціацію з ЄС, і безвіз, і зона вільної торгівлі з ЄС.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь