Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підписано Меморандум про співпрацю в сфері поводження з відходами

Дата: 07.06.2018 17:18
Кількість переглядів: 549

В Україні впроваджується нова політика щодо  управління відходами. У 2017 році Урядом  України було схвалено Національну стратегію управління відходами до 2030 року. Її метою є створення умов для підвищення стандартів життя населення шляхом впровадження системного підходу до поводження з відходами на державному та регіональному рівні, зменшення обсягів утворення відходів та збільшення обсягу їх переробки та повторного використання.

Упродовж тривалого часу питанням поводження із відходами не надавалась належна увага і в результаті цього накопичилась критична маса, що становить екологічну загрозу. Якщо раніше, маючи достатній і в певній мірі дешевий  природній ресурс, ми виробляли й споживали  товар, продукцію, а потім викидали його на смітники то  тепер маємо думати як скоротити продукування відходів та переробити їх на якийсь інший  товар. І це вже робиться, і в тому числі в нашій області.

Вчора, 06 червня в м. Іллінці відбулась робоча нарада, яку провів заступник голови облдержадміністрації В. М. Броварник, із головами Іллінецької та Оратівської райдержадміністрації, Іллінецьким міським, Дашівським і Оратівським  селищними головами. На цій нараді піднімалось питання спорудження на території Іллінецької міської об’єднаної територіальної громади сміттєсортувального комплексу, через який буде проходити все сміття, що має потрапляти далі на сміттєзвалище. Його спорудження розпочалось у 2017 і має завершитись у цьому році. На теперішній час освоєно більше 5 мільйонів гривень. Загальна вартість цього проекту становить 10,7 млн. грн. Комплекс розрахований на переробку 100 тонн сміття на добу. Поряд із сортувальним  комплексом будуть будуватись виробничі потужності по переробці поліетиленової продукції  на такі товари, як тротуарна плитка, труби, тара і т. д.

Окрім цього на нараді було заслухано інформацію про роботу із твердими побутовими відходами безпосередньо на території зазначених громад, а також підписано Меморандум про співпрацю в сфері поводження з відходами між Іллінецькою міською, Оратівською та Дашівською селищними об’єднаними територіальними громадами, Оратівським і Іллінецьким районами.

Після завершення наради її учасники ознайомились із ходом робіт на спорудженні сміттєсортувального комплексу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь