Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Біль Чорнобиля з роками не вщухає»

Дата: 27.04.2018 18:07
Кількість переглядів: 468

32 роки минуло  із часу найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. Вона сталась в Україні, поблизу міста Прип’ять, 26 квітня 1986 року. Подібні катастрофи на атомних електростанціях, у ХХ і ХХІ століттях, відбувались у різних країнах, однак аварії на Чорнобильській АЕС і досі належить першість за наслідками та потужністю вибуху.

Доземно, з вдячністю схилили голови Оратівчани, що 26 квітня 2018 року взяли участь у мітингу-реквієму «Біль Чорнобиля з роками не вщухає», біля пам’ятного знаку героям Чорнобиля в смт Оратів.  

У виступі Оратівського селищного голови Ігоря Барського звучали слова подяки  Героям, Рятівникам, що брали участь у ліквідації наслідків страшної аварії. Зокрема, він зазначив, що мільйони жителів України та інших європейських країн постраждали від Чорнобильської катастрофи. Її наслідки могли б бути значно більші. Лише завдяки відвазі, мужності пожежників, військових, цивільних тоді у далекому 1986 році вдалось врятувати світ від глобальної катастрофи планетарного масштабу.

Голова районної громадської організації «Союз. Чорнобиль. Україна» Микола Волинець у своєму виступі зазначив, що  багатьох молодих та здорових жителів району було мобілізовано на ліквідацію наслідків Чорнобильської катастрофи. Більшість із них у Чорнобилі втратили здоров’я, декого зараз немає в живих.  Він подякував усім присутнім, що зібрались цього дня біля пам’ятного знаку і закликав пам’ятати про тих хто ціною власного життя, здоров’я врятував світ.

Квіти від вдячних мешканців Оратова та об’єднаної територіальної громади лягли до пам’ятного знаку  жертвам Чорнобильської катастрофи.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь