Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Керівники громад звітують про свою роботу

Дата: 16.02.2018 11:51
Кількість переглядів: 529

У середу, 14 лютого відбулись збори (сходка) громадян у с. Рожична. По суті це було перше зібрання Рожичнянської територіальної громади у статусі старостинського округу Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади. Безперечно, що жителям с. Рожична та с. Оратівка, які зібрались у сільському Будинку культури с. Рожична було, що послухати. Більше того за рік, що минув вони на власні очі побачили разючі зміни, що відбулись у соціальному розвитку цих населених пунктів. Ремонт доріг, об’єктів соціально-культурного та освітнього призначення, облаштування вуличного освітлення це далеко не повний перелік зробленого за минулий рік.

Особливо значущим об’єктом для села Рожична є дитячий садочок. Спільними зусиллями селищної ради, місцевого фермерського господарства вдалось у найкоротші терміни відремонтувати приміщення колишньої ЗОШ І-ІІ ступенів і відкрити  віддалену дитячу групу ДНЗ «Сонечко» смт Оратів безпосередньо у селі. Використані чималі кошти бюджетів різних рівнів, ФГ «Ескіт»,  для діток села створені всі належні умови для їх виховання, освіти та розвитку.

За рік, що минув у селі відремонтовано частину дороги по вулиці Гагаріна, облаштовано вуличне освітлення, впорядковано об’єкти соціальної сфери, проведені роботи із благоустрою.

Не менший об’єм робіт виконаний також по селі Оратівка.   Жителі цього населеного пункту відтепер можуть отримувати належну медичну допомогу у капітально відремонтованому фельдшерсько-акушерському пункті. П’ять світлих, охайних та теплих кімнат цього закладу дають можливість уникати великих черг та отримувати медичні послуги місцевих медпрацівників та лікарів загальної практики сімейної медицини, що здійснюють виїзні прийоми.

Утеплені фасади ФАПу та твердопаливний котел дають змогу підтримувати необхідний температурний режим та економити бюджетні кошти.

У минулому році у селі капітально відремонтовано вуличне освітлення по вул. Шевченка.

Про це та інші заходи, що вживалися селищною радою у минулому році для розвитку сільських населених пунктів говорила виконуюча обов’язків старости Рожичнняського старостинського округу Надія Багінська.

Селищний голова Ігор Барський наголосив, що селищна рада при формуванні програми соціально-економічного розвитку громади на 2017 рік та бюджету відповідного року виходили із того, що в першу чергу мають фінансуватися програми та проекти саме у сільських населених пунктах. Зазначені поселення були пріоритетними. І це мало певний сенс оскільки інфраструктурний та соціальний розвиток сіл набагато відставав від  селищного.  Сумарно у розвиток Рожичнянського старостинського округу  в 2017 році було вкладено понад 2,5 млн. млн. грн. бюджетних коштів. Це як мінімум 2 бюджети Рожичнянської сільської ради до об’єднання. Ось такі реальні переваги дало добровільне об’єднання територіальних громад.  Далі  селищний голова зупинився на перспективах розвитку селищної об’єднаної територіальної громади та с. Оратівки, с. Рожична зокрема.

На сходці громадян обговорювались питання щодо дотримання законності і правопорядку, медичного обслуговування жителів громади, землекористування.

За наслідками роботи було прийнято рішення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь