Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перше богослужіння у храмі Св. вмч. Димитрія Солунського с. Угарове

Дата: 05.12.2017 10:32
Кількість переглядів: 588

На велике християнське свято – введення в Храм Пресвятої Богородиці була звершена перша Божественна Літургія у храмі Св. вмч. Димитрія Солунського с. Угарове.

Цього дня до сільського храму зібралось чимало люду,  мешканців сіл Угарівського старостинського округу. Серед вірян були люди  старшого та середнього віку, але немало було також молоді і дітей.

Виконуючий обов’язків старости цього старостинського округу Сергій Пазич із хлібом та сіллю зустрів духовенство Оратівського благочиння: благочинного Оратівського району прот. Ярослава Мацюка,  настоятеля храму с. Животівки прот. Миколу Кльоцко, настоятеля храму с. Скали прот. Володимира Лучина, які разом із настоятелем нового храму с. Угарове ієреєм Діонисієм Карповим здійснили перше богослужіння.

Під час богослужіння священники Української Православної Церкви Київського Патріархату молились за мир і злагоду в Україні, за Народ України,  за Героїв Небесної Сотні, за наших воїнів – захисників Вітчизни, за жителів громади.

Після богослужіння  благочинний Оратівського району прот. Ярослав привітав усіх вірян із святом введення в Храм Пресвятої Богородиці та відкриттям нового храму. Він зазначив, що така подія відбулась завдяки ініціативі громади та підтримці зі сторони меценатів, він  розповів про значення храму та закликав віруючих разом храмами рукотворними будувати і храми своїх душ.

Настоятель Угарівського храму ієрей Діонисій Карпов щиро дякував громаді за їх ініціативу, бажання та віру. Він зазначив, що разом із жителями цього села, збираючись у парку біля Хреста та відправляючи службу Божу вірили, що настане той день коли у селі з’явиться храм і всі бажаючі зможуть у такому красивому і просторому приміщенні долучитись до молитов та слова Божого. І такий день настав сьогодні, 04 грудня 2017 року. Цей день надовго залишиться у пам’яті жителів та стане значимою, історичною подією для с. Угарове, с. Березівки, с. Каленівки.  

Присутні на першому богослужінні  у храмі Св. вмч. Димитрія Солунського долучились до єлепомазання.

Богослужіння завершилось уставним многоліттям. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь