Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Добровільне об’єднання відкрило нові перспективи для жителів громади

Дата: 01.09.2017 08:23
Кількість переглядів: 533

Подією, що підтвердила правильність рішення Рожичнянської сільської територіальної громади щодо добровільного об’єднання, прийнятого у серпні 2016 року,  стало відкриття 30 серпня 2017 року у селі Рожична віддаленої групи  дитячого дошкільного навчального закладу «Сонечко» смт Оратів.  До цієї події громада йшла довгих 15 років, відтоді коли у селі був закритий дитячий садочок.  Вирішити питання про його відкриття  бідним сільським бюджетним   коштом було неможливо. На той час бюджету громади вистачало  лише на оплату заробітної плати, енергоносіїв, на поточні ремонти в межах не більше 50-80 тис. грн. Тому говорити про якісь великобюджетні проекти не доводилось.

Більше 5 років тому у селі, як малокоплектну  закрито загальноосвітню школу  І-ІІ ступеня. Діти стали навчатися у Оратівській ЗОШ І-ІІІ ступеня, їм забезпечено під’їзд до цього навчального закладу, створені всі умови для здобуття якісної освіти.

Приміщення школи упродовж цих років пустувало. Громада неодноразово ставила перед сільською радою питання про відкриття дитячого садка, остання навіть зареєструвала у грудні 2015 року дошкільний заклад, проте відновити його повноцінну роботи не спромоглася.

У вересні 2016 року на сесіях Оратівської селищної та Рожичнянської сільської рад було прийнято рішення про добровільне об’єднання вищеназваних громад, затверджені організаційні заходи, одним із пунктів яких було утворення дитячого дошкільного закладу у с. Рожична. Практично із того часу і розпочалася активна фаза щодо вирішення цього питання. Упродовж 2016-2017 років проведено капітальний ремонт приміщення із комплексним застосуванням енергоефективних та енергозберігаючих заходів, споруджено котельню, закуплено котел на твердому паливі, меблі, іграшки, обладнання для кухні – одним словом зроблено усе необхідне, щоб діткам у садочку було максимально зручно та комфортно. Сучасний дизайн  фасадів, внутрішніх приміщень роблять його привабливим. Саме таким постав заклад перед громадою вчора – на урочистому його відкритті.

Місцеве сільськогосподарське підприємство «Ескіт» зробило все, щоб цей захід надовго запам’ятався сельчанам. Чистота і порядок, новий дитячий ігровий майданчик, затишна альтанка, прикрашений кульками у національних кольорах заклад – все це радувало  присутніх, всі були в захоплені від побаченого.

Урочисті заходи, із нагоди відкриття закладу розпочав Оратівський селищний голова Ігор Барський, який зазначив, що цей об’єкт є початком тієї великої роботи, що запланована у цьому та наступних роках по соціальному розвитку   с. Рожична та інших населених пунктів об’єднаної громади. Така робота виконана завдяки зусиллям об’єднаної селищної громади при підтримці держави. Селищний голова щиро подякував Народному депутату України Руслану Демчаку за  сприяння та допомогу у вирішенні питання щодо фінансового забезпечення проведення робіть, він зазначив, будь-яка добра справа зроблена ним у соціально-економічний розвиток Оратівської селищної об’єднаної територіальної громади, району, виборчого округу знаходить підтримку та вдячність громадян.

Офіційні подяки селищної ради були вручені Народному депутату Демчаку Р. Є.,  виконуючій обов’язків старости Рожичнянського старостинського округу Багінській Н. Б., голові фермерського господарства «Ескіт» Виходзю П. В., фізичній особі-підприємцю Виходзю Ю. П.

У виступі Народного депутата України Р. Демчака, першого заступника голови Вінницької обласної державної адміністрації А. Гижка, голови Оратівської районної ради Г. Лошак зазначалось, що така важлива подія у життя громади стала можливою завдяки тим реформам, що проводяться у державі, зокрема, фінансовій децентралізації, добровільному об’єднанню громад. Виступаючі зазначили,  що і надалі держава буде підтримувати активні громади у їх прагненні здійснювати зміни на краще.

Виходзь Ю. В.,представник  підрядника виконання будівельних робіт, зазначив що будівельниками  якісно виконані роботи, всі намагалися  якомога швидше їх завершити  аби заклад зміг працювати вже із 1 вересня цього року.

Свято супроводжувалось виступами учасників художньої самодіяльності об’єднаної громади. Особливо тепло та зворушливо всі присутні зустріли вихованців закладу, які привітали їх віршиками.

Ігор Барський, Руслан Демчак, Андрій Гижко перерізали стрічку і таким чином відкрили цей заклад. Першими до нього ввійшли вихованці та їх вихователька М. Карпова.

За християнським звичаєм священнослужителі Української православної церкви Київського патріархати освятили заклад.

Усі присутні змогли  на власні очі побачити, як змінилось  приміщення  школи після його ремонту.  У  дошкільний навчальний заклад   вкладено більше  2,1 млн. грн. державних коштів.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь