Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розвиток селищної об’єднаної громади може бути прикладом для інших громад району

Дата: 06.02.2018 07:46
Кількість переглядів: 538

Таку думку висловив Народний депутат України Руслан Демчак під час свого перебування в Оратівському районі та  селищній територіальній громаді  01 лютого 2018 року.

На нараді, що була проведена у районній раді голова районної ради, перший заступник голови райдержадміністрації, Оратівський селищний голова, керівники: відділу освіти, медичних закладів  проінформували  Народного депутата про підсумки роботи у 2017 році та поділились планами на цей рік.

У свою чергу Руслан Євгенович  зазначив, що поштовх для розвитку, і насамперед сільських територій, дали реформи в децентралізації влади. За його словами, держава  і на далі буде підтримувати ініціативи спрямовані на добровільне об’єднання територіальних громад. Як приклад цього є розпорядження Кабінету Міністрів України, яким надано право таким громадам розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів. Це ще один крок для збільшення фінансової спроможності таких громад, він дасть можливість забезпечити зростання надходжень до бюджетів від сплати за землю. І таких кроків є ще немало. На державному рівні реалізується досить багато програм, що дають змогу залучати додаткові фінансові ресурси для вирішення проблемних питань на місцевому рівні. Ці програми мають різноманітне спрямування – це енергозбереження і енергоефективність, будівництво, реконструкція об’єктів соціально-культурної, освітньої, медичної сфери, підтримка підприємницької діяльності і т. д.  Ті громади, що зацікавлені у реалізації власних програм і проектів і які будуть брати участь у конкурсному відборі зможуть їх реалізувати і таким чином покращити життя в громаді.

У рамках візиту на виборчий округ  Народний депутат України Р. Демчак відвідав ряд об’єктів соціально-культурної сфери, що були оновлені за його безпосереднього сприяння. Це: центральний стадіон селища де здійснюється будівництво міні-футбольного майданчика зі штучним покриттям; фельдшерсько-акушерський пункт в с. Оратівка на якому проведений капітальний ремонт; Оратівська центральна лікарня для потреб якої придбано сучасний цифровий ренгенапарат; Оратівська ЗОШ І-ІІІ ступеня для якої придбано сучасні шкільні парти; це Оратівський заклад дошкільної освіти (садок-ясла) «Сонечко», для потреб якої придбано дитячий ігровий майданчик; Оратівська музична школа, для потреб якої придбано музичні інструменти. Всі ці роботи, придбання здійснені за сприяння Народного депутата і керівники зазначених закладів щиро йому дякували за підтримку та допомогу.

Оратівський селищний голова Ігор Барський ознайомив Народного депутата із проектами, що були реалізовані за  власні та субвенційні кошти у минулому році.  Загальна сума таких коштів склала 14 млн. грн., що на 56% більше ніж у 2016 році.

Особливу увагу було звернуто увагу  Народного депутата на масштабні проекти, що заплановані до реалізації у поточному році.

Першочерговим для громади є проект, що передбачає модернізацію Оратівської школи. Проект із цього питання поданий на конкурс Державного фонду регіонального розвитку і в разі його конкурсного відбору   може вирішити проблемні питання щодо впровадження енергоефективних та енергозберігаючих заходів, благоустрою території, внутрішнього і зовнішнього дизайну, зміцнення матеріально-технічної бази освітнього закладу.

Не менш важливим проектом, що передбачається до реалізації є спорудження спортивної зали Оратівської ЗОШ, у якому будуть проводитись  заняття фізичною культурою і спортом учнями, громадою, його можливо буде використовувати для проведення районних, обласних змагань та ігор. Орієнтовна вартість будівництва становитиме понад 11 млн. грн.

У парку культури і відпочинку планується розвивати спортивно-дозвіллєву інфраструктуру – облаштовувати нові спортивні, дитячі ігрові майданчики, місця для відпочинку.

На завершення візиту Народний депутат України Р. Демчак пообіцяв, що він і на далі буде сприяти району та об’єднаній громаді у соціально-економічному розвитку.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь