Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошення

Дата: 19.09.2023 11:44
Кількість переглядів: 61

З 1 липня 2023 року в Україні почав діяти проєкт "Помічник ветерана". Пілотний проєкт стартував у чотирьох областях — Миколаївській, Вінницькій, Дніпропетровській та Львівській.

Проєкт базується на принципі "рівний-рівному". Саме тому він для ветеранів та членів їх родин, які готові допомогти іншим ветеранам легко та гідно пройти шлях переходу від військової служби до цивільного життя, отримати послуги та пільги, які заслужено гарантовані їм державою. Бо рівна людина спроможна надати допомогу чи підтримати тільки тому, що в неї є відповідний досвід: він чи вона пережили теж саме і можуть відчути чи зрозуміти, що переживає людина в схожих обставинах.

  Кандидат на посаду помічника ветерана подає заяву в електронній формі на участь у конкурсі винятково через інформаційний портал Е-ветеран (https://eveteran.gov.ua)

  Для заповнення заяви кандидатам потрібно мати: 

електронний підпис: файловий ключ, апаратний ключ або Дія.Підпис;

документ про освіту;

членам сім’ї ветерана – документ, що підтверджує родинні зв'язки.

  Далі слід авторизуватися у кабінеті  https://eveteran.gov.ua  за допомогою електронного підпису, покроково заповнити онлайн-форму заяви та пройти онлайн тестування. Підписати заяву за допомогою електронного підпису.

  Важливо!

  Якщо заяву подає член сім'ї, ветеран має погодити її, наклавши свій електронний підпис. Відповідальність за достовірність відомостей, що містяться в заяві, несе заявник. Заяву буде надіслано до Мінветеранів, де перевірять наявність статусу. Подати можна не більше однієї заяви від особи. Відправлену заяву відредагувати не можна.

  Як і де готуватимуть помічників ветеранів

  Після успішного етапу конкурсного відбору кандидати на посади помічників ветерана проходитимуть спеціалізоване навчання. Майбутніх помічників ветерана готуватимуть у центрах ветеранського розвитку на базі визначених закладів вищої освіти. Там вони набуватимуть необхідного рівня професійних компетентностей для виконання своїх завдань. У партнерстві з Міносвіти розроблені спеціальні навчальні програми для підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та членів їхніх родин. Курсові програми будуть трьох типів, оскільки врахуватимуть навички, які є у кандидатів.

Як оплачуватимуть послуги помічникам ветеранів, як вони звітуватимуть про роботу

  На час експериментального апробування запровадження у територіальних громадах офісів помічників ветерана, передбачене його трирівневе фінансування. Джерелами тут є державний та місцевий бюджети і партнери з розвитку. Наразі заробітна плата помічника буде в середньому 16 тисяч гривень. На цю мету кошти закладені в державному бюджеті (Міністерство у справах ветеранів).

  Оплачуватимуть працю помічників ветерана відповідно наданих актів виконаних ними робіт (наданих послуг).

  Помічник ветерана звітуватиме про свою роботу керівнику сервісного офісу, а він - до ОВА, у свою чергу обласні військова адміністрація інформуватиме Мініветеранів. Критеріями оцінки будуть кількісні та якісні показники щодо своєчасності, доступності, точності та відповідності наданих послуг потребам учасників експериментального проєкту.

  Скільки буде помічників ветерана і з яким навантаженням вони працюватимуть

  Кількість помічників ветеранів під час реалізації пілотного проєкту у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській та Миколаївській областях не може перевищувати 400 осіб. Один помічник ветерана зможе надавати професійну підтримку не більше, ніж ареалу зі 100 учасників цього проєкту. Максимально в одному сервісному офісі працюватиме 20 помічників ветеранів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь