Оратівська селищна рада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини позачергової 46 сесії селищної ради

Дата: 19.09.2023 11:31
Кількість переглядів: 89

18 вересня відбулося пленарне засідання позачергової 46 сесії Оратівської селищної ради 8 скликання під головуванням виконуючої обов’язки Оратівського селищного голови, секретаря селищної ради Лесі Ларіонової. У засіданні взяли участь 21 депутат селищної ради, а також запрошені перший заступник селищного голови, керуюча справами виконавчого комітету, керівники комунальних підприємств та структурних підрозділів селищної ради, представники засобів масової інформації.

Першим питанням порядку денного позачергової сесії селищної ради депутати розглянули звернення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-Міністра України, щодо законопроєкту № 10037 від 12.09.2023 «Про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України». Обговорення законопроєкту планується з 19 по 21 вересня. Пропонуються зміни, що передбачають податок на доходи фізичних осіб, отриманий із грошового забезпечення військовослужбовців, поліцейських та інших прирівняних категорій з 1 жовтня спрямовуватимуться у повному обсязі до державного бюджету. Це практично позбавить органи місцевого самоврядування усіх можливостей для підтримки сил безпеки й оборони.  

Тому враховуючи висновки постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту селищної ради, депутати селищної ради прийняли рішення підтримати позицію Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування щодо проєкту цього закону, аби зберегти згідно з фіксованими нормативами зарахування ПДФО на рівні бюджетного законодавства у паритетному відсотковому співвідношенні, солідарного розподілу загального обсягу надходжень від цього виду податку між державним бюджетом та бюджетами територіальних громад.

Ухвалено рішення про перейменування вулиць у селах громади. Зокрема, Першотравневу – на Вадима Цимбала у Великій Ростівці; Центральну – на Віктора Пенькового, Зарічну – на Антона Антонюка у Човновиці; Радянську – на Богдана Купця, 60-річчя Жовтня – на Щасливу, 60-річчя Перемоги – на Героїв України, Червоноармійську – на Подільську, Інтернаціональну – на Сергія Літвінка, Космонавтів – на Анатолія Ромашова, Мічуріна – на Козацьку у селі Оратів.

Депутати також внесли зміни до структури та штатної чисельності закладів дошкільної освіти Оратівської територіальної громади на 2023-2024 навчальний рік. Для забезпечення дотримання встановлених вимог введено одиницю посади асистента вихователя до штату працівників Балабанівського закладу дошкільної освіти (дитячий садок) «Теремок» Оратівської селищної ради.

З метою забезпечення підтримки соціальної аптеки щодо реалізації лікарських засобів за доступними цінами, поліпшення забезпечення і розширення асортименту лікарських засобів, зниження соціальної напруги серед жителів громади, пов’язаної із подорожчанням лікарських засобів в умовах воєнного стану в Україні, депутати затвердили Програму фінансової підтримки комунального закладу «Оратівська селищна соціальна аптека» на 2023 рік.

Депутати розглянули питання про передачу науково-проєктної документації «Історико-архітектурний опорний план із визначенням меж і режимів використання зон охорони пам’яток культурної спадщини смт Оратів Вінницької області» відділу житлово-комунального господарства, екології, архітектури та містобудування для використання у роботі. Також прийнято рішення про дострокове припинення договору оренди комунального майна у зв’язку з його передачею в оперативне управління.

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь